Nieuws

TED Ed Club GO! Atheneum Anderlecht

Onze TED Ed Club gaat er weer tegenaan. Leerlingen werken het hele jaar door rond ideeën die ze willen verspreiden. Ze brainstormen, maken posters, schrijven teksten, oefenen op public speaking en werken aan beeldend materiaal; allemaal in het Engels! 
In mei 2020 volgt een final event in de Muziekacademie waar de deelnemende leerlingen hun "idea worth spreading" zullen presenteren voor de camera en aan het publiek, in de vorm van een TED Ed Talk die op Youtube wordt gepubliceerd. 

Sportdag aan VUB

Onze jaarlijkse sportdag is weer achter de rug. De leerlingen konden kiezen tussen zwemmen, airtrack, tafeltennis, rugby, Thaibox, dans, ...
Een fijne zonnige dag, prima organisatie en dank aan de begeleiders van de VUB!.

"Makerlabo"

Nieuw! Wil je als leerling van onze school leren werken met een lasercutter, stickersnijder of 3D-printer en je eigen producten ontwerpen? Of wil je leren programmeren en je eigen robots bouwen? Ontdek wat je met je eigen creativiteit kan doen en kom langs in het "makerlabo" (atelier in gebouw D), elke dinsdag tussen 15u en 17u. Klik hier voor meer inspiratie.

Verrassing

Onze speelplaats wordt dezer dagen getransformeerd tot een plek waar het heerlijk en ontspannend vertoeven wordt. Voor de leerlingen een leuke verrassing op 2 september! Onze kunstafdelingen zorgden voor het geslaagde ontwerp.

Helemaal mee ...

Via onze Facebookpagina volg je alle projecten waaraan onze leerlingen deelnemen!
Bijzondere interesse voor onze kunstafdelingen? Zie "Links" rechts op deze pagina!

Hervorming eerste leerjaar A vanaf 1/9/2019 

N.a.v. de algemene onderwijsvernieuwing en de invoering van de nieuwe eindtermen werd het eerste jaar A hervormd. De nieuwe lessentabel is beschikbaar in de rubriek "studierichtingen". 
In de eerste graad wordt "permanente evaluatie" ingevoerd. Er worden geen klassieke examens meer ingericht en de resultaten zullen - nog meer dan voordien - worden bekeken over een heel schooljaar volgens een cumulatief model. 

Hoog bezoek uit Marokko zet onze onderwijsvisie kracht bij

Op woensdag 15 mei kreeg onze school bezoek van Mustapha El Ktiri, "Haut commissaire aux anciens résistants et anciens membres de l'Armée de libération", om samen met de leerlingen van 5VBK en 5AVV in debat te gaan over rascisme, haat en verdraagzaamheid. Prachtig dat ook dhr. Mustapha El Ktiri als woordvoerder van de Marokkaanse regering volledig onze onderwijsvisie steunt. We staan weer een stap dichter bij samen-leren-samenleven.

I Love Science 

In het kader van hun OC (onderzoekscompetenties), namen onze wetenschappers van 6 WeWi en 6 MtWe deel aan de wetenschapsbeurs "I Love Science" in paleis 1 op de Heizel. Proficiat met de deelname; ze konden op heel wat belangstelling rekenen!  

Turkse delegatie op bezoek 

Op 4 april kregen we een delegatie Turkse leraars op bezoek. Er werd heel wat informatie uitgewisseld betreffende methodiek, infrastructuur, ICT, e.a. 

Ons talenbeleid 

Onze school werd weer gelauwerd voor het talenbeleid. U leest er alles over via de rubriek "Projecten".

CLBch@t 

Discreet of anoniem chatten met het CLB? Klik hier voor meer informatie!