Nieuws

Rania en Ahmed versterken team Tracé Brussel vzw 

Op 19 oktober kwamen Rania en Ahmed in het kader van de YOUCA-dag één dag het team van Tracé Brussel vzw versterken. Rania is 17 jaar oud en studeert Humane Wetenschappen in het GO! Atheneum Anderlecht. Leer er hier meer over.

In veilige handen 

En of ... dat onze leerlingen in veilige handen zijn! Terwijl zij naar de jaarmarkt konden, ging het personeelsteam op cursus brandbestrijding en EHBO. Het was tevens een mooi teambuildingsmoment. Een impressie vind je in ons fotoalbum!

Onze directeur geeft lezing over radicaliseringspreventie aan VUB 

Op 24 oktober geeft onze directeur een conferentie aan de VUB over radicaliseringspreventie in het Brussels onderwijs. Iedereen is welkom! Hier meer info.

Proclamatie 2017 

Zowel de algemeen directeur van onze scholengroep, Dhr. Jacky Goris, als de afgevaardigd bestuurder van het GO!, Mevr. Raymonda Verdyck, kwamen onze laatstejaars proclameren! Bekijk het gebeuren in ons fotoalbum! 


"Finalement, il y a quoi dans le Coran ?" 

'Wat staat er nu in de Koran?' Dat is de titel van het nieuwe boek van de Franse islamoloog Rachid Benzine en de Brusselse theaterauteur- en regisseur Ismaël Saïdi. De twee benaderen het heilige boek van de moslims op een vernieuwende manier. Wetenschappelijk en met veel humor. Een boek op maat van jongeren, en dus zeker geschikt voor Brusselse scholen.

Bekijk n.a.v. de publicatie de 2 reportages waarin ook onze directeur aan het woord komt. De eerste van BRUZZ, de tweede van BX1.

"Het leven mag nooit rond een scherm draaien." 

Het weekblad Trends sprak met onze ondernemer Hassan Al Hilou (6EWI) o.a. over het gebruik van multimedia. Lees hier het gepubliceerde opiniestuk. 

In de prijzen 

We hebben weer winnaars onder onze leerlingen Fotografie. Natuurlijk zijn we heel fier op hen en willen we ze dus ook graag een vermelding geven in deze nieuwsrubriek.
Tom Vanden Berghe (3 FOTO) is tweede op Europees niveau voor de fotowedstrijd landschappen en monumenten Brussel. Zijn foto zal samen met de foto's van de andere laureaten door heel Europa reizen in een tentoonstelling.
Victor Sirjacobs (6 FOTO) is de winnaar op schoolniveau in de grafische wedstrijd 'Surf Safe' georganiseerd door Rotary Brussel. Zijn werk (en het werk van de andere leerlingen) is nog tot eind juni te zien aan de gevels van de Sint-Gorikshallen.

Gebroken Grens: een nomadisch kunstwerk van onze leerlingen Beeldende Kunsten 

Onze leerlingen halen de pers met hun kunstproject! Het startschot van de reizende tentoonstelling werd vrijdag 17 maart op onze school gegeven in aanwezigheid van de pers en enkele prominenten. Lees er hier meer over op de website van het GO!. Klik hier voor het artikel van Bruzz. Foto's in ons fotoalbum.

Herdenking aanslagen Brussel 

Onze school stuurde op 22 maart een delegatie naar Brussel om de aanslagen te herdenken op een bijzondere manier. Lees er hier meer over. 

Brussel, één jaar later 

Knack sprak met onze leerlingen en met de directeur! Lees hier de artikels : artikel1  /  artikel2

Bezoek aan de Europese Commissie 

Onze leerlingen hadden op vrijdag 9 maart 2017 het genoegen om een herdenkingsplechtigheid bij te wonen aan de Europese Commissie.
Het RAN-netwerk zet zich dagelijks in om het radicalisme in de EU aan te kaarten en tegen te gaan. Dat is één van haar taken. Het zorgt ook voor steun aan de slachtoffers van terrorisme. Daarom konden onze leerlingen overlevenden van de aanslagen in Tunesië, Nice en Brussel horen getuigen en zelfs ontmoeten. 
Samen met leerlingen uit Berlijn, hebben onze laatstejaars vragen mogen beantwoorden rond dit thema. Ze kregen een daverend applaus en zijn opnieuw uitgenodigd om op 22 maart een extra herdenkingsplechtigheid bij te wonen aan de Europese Commissie. 
Minister van Justitie was aanwezig en President François Hollande kwam onverwachts de openingsspeech geven. Foto's in ons fotoalbum.

CLBch@t 

Discreet of anoniem chatten met het CLB? Klik hier voor meer informatie! 

Boodschap van oud-leerling Vincent Kompany  

Onze directeur en de leerlingencoach hadden het met oud-leerling "wereldster" Vincent Kompany over zijn project "BX". Vincent gaf een mooie boodschap mee voor alle leerlingen van onze school! Lees ze hier.